Stichting Kunstblock

Ga samen met je familie, vrienden of studentengroep mee met de Kunstblock Tour en stap in de wereld van ‘kunst van nu’. We nemen je mee langs de kunstinstellingen van Kunstblock en laten je de veelzijdigheid zien van hedendaagse kunst: van beeldende kunst tot muziek, van fotografie tot film en nog veel meer.

De Kunstblock Tour word je aangeboden door Kunstblock. Het samenwerkingsinitiatief van de kunstinstellingen in en rondom de Witte de Withstraat: CBK R’dam, MAMA, TENT Rotterdam, V2_Instituut voor de Instabiele Media, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM Instituut voor Avantgardistische Recreatie.

Het Witte de Withkwartier heeft zich vanaf de jaren ‘90 ontwikkeld tot een culturele hotspot, met een uitgesproken, hedendaagse sfeer. Kunstblock heeft een actieve rol in de straat en door krachten te bundelen kunnen we bijzondere projecten realiseren, zoals de Kunstblock Tour.

Wij werken graag op maat en in overleg kan de Kunstblock Tour gecombineerd worden met een ander programmaonderdeel van Kunstblock. Voor reserveringen, meer informatie, een programmavoorstel op maat of een offerte neem je vrijblijvend contact op.

Tijd - Op aanvraag
Duur - 2 uur
Max - 15 personen
Start - Witte de Withstraat 50
Taal - Nederlands of Engels
Prijs - € 85 euro per tour
(inclusief entree instellingen)

Voor individuele bezoekers bieden we gratis instaprondleidingen aan tijdens de Kunstavond. Start 19:00 uur, duur 1 uur. Kijk voor meer informatie bij events.

Contactgegevens

Stichting Kunstblock
Witte de Withstraat 50
3012 BR Rotterdam
Nederland

E tours@kunstblock.nl
T +31 (0)10 411 01 44

facebook twitter

Instellingen

CBK R'dam

Als betrouwbare partner, deskundige adviseur en als innovatief ondernemer, brengt CBK R’dam beeldende kunst, de stad, kunstenaars en publiek met elkaar in contact door middel van een gevarieerd en verbindend programma. Daarnaast zorgt het CBK voor een betekenisvolle werkplek voor getalenteerde kunstenaars en werkt aan de stad Rotterdam als een stimulerende ontmoetingsplek voor betrokken burgers en bezoekers die kunst een warm hart toedragen.

Eendrachtsstraat 10
3012XL Rotterdam
Nederland

T +31 (0)10 436 02 88

Link

marker

MAMA

MAMA is een platform voor visuele cultuur op het grensvlak van beeldende kunst en populaire cultuur en een thuisbasis voor de jongste generatie beeldmakers, kunstenaars en publiek tussen de 16-26 jaar. MAMA maakt tentoonstellingen, boeken en tijdschriften, organiseert performances en events, presenteert en vertegenwoordigt jonge kunstenaars in binnen- en buitenland en maakt deel uit van een internationaal netwerk van gelijkgezinde organisaties.

Witte de Withstraat 29-31
3012BL Rotterdam
Nederland

T +31 (0)10 233 20 22

Link

marker

TENT Rotterdam

TENT is een platform voor 100% hedendaagse kunst dat zijn wortels heeft in Rotterdam. TENT richt zich via haar uiteenlopende programmering op relevante ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst, waarbij er speciale aandacht is voor actuele thematiek. Biedt een podium aan zowel gevestigde kunstenaars als jonge nieuwe talenten.

Witte de Withstraat 50
3012BR Rotterdam
Nederland

T +31 (0)10 413 54 98

Link

marker

V2_

V2_ is een interdisciplinair centrum voor kunst en media techonolgie in Rotterdam. V2_ doet onderzoek op het snijvlak van kunst, technologie en maatschappij. V2_ presenteert, produceert, archiveert en publiceert en biedt een platform waar kunstenaars, wetenschappers, ontwikkelaars van software en hardware, onderzoekers en theoretici van verschillende disciplines hun vondsen kunnen delen.

Eendrachtsstraat 10
3012XL Rotterdam
Nederland

T +31 (0)10 206 72 72

Link

marker

Witte de With Center for Contemporary Art

Witte de With Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 verkent Witte de With de hedendaagse kunst wereldwijd en reflecteert op sociale en politieke ontwikkelingen door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, symposia, live events en publicaties.

Witte de Withstraat 50
3012BR Rotterdam
Nederland

T +31 (0)10 411 01 44

Link

marker

WORM

WORM heeft haar wortels in dada, fluxus en punk en opereert met een DIY-mentality op de gebieden van avantgarde en sustainability. Met een scherpe programmering presenteert WORM een bonte verzameling aan concerten, filmvertoningen, lezingen, parties, workshops, seminars en publicaties.

Boomgaardsstraat 71
3012XA Rotterdam
Nederland

T +31 (0)10 476 78 32

Link

marker